GROENDAKEN

Groendak laten aanleggen? Je woning in een fris, groen jasje? Investeren in een sedumdak op maat, van snelle levering tot kraaknet onderhoud? 

Adviseren, aanleggen en tot in de puntjes onderhouden: Green Plan is gespecialiseerd in groendaken met veelzijdige toepassingen, zowel voor bedrijven als particulieren. 

Sedum op je dak: een slimme keuze

Een groendak geeft je woning een natuurlijke look, ook wanneer je pal in de stad woont. Een gezond, groen resultaat, het hele jaar door? Met een sedumdak ben je zeker dat je stukje groen succesvol groeit en bloeit. Met een minimum aan onderhoud en een variatie aan vegetatie, vormt dit extensief groendak een eigen ecosysteem dat je dak beschermt, isoleert én opfleurt. Win-win-win! 

De voordelen van groendaken

Waterbeheer

Warmte- en geluidsisolatie

Biodiversiteit en ecologie

Onderzoek toont aan dat een groendak maar liefst 50 % van het regenwater opneemt en terug afgeeft in de atmosfeer.

Hartje zomer of putje winter: een groendak biedt een uitstekende isolatie en heeft een geluiddempend effect. 

Bloemen, planten, geuren en kleuren: een sedumdak geeft de biodiversiteit een boost. Meer groen in de stad? Check!

Gezondheid


Levensduur dak

Van luchtzuivering en koeler slapen tot stofdeeltjes die slim worden opgevangen: sedumdaken creëren een gezonde, groene omgeving.   
Groendaken beschermen je dak tegen uv-straling en regen, waardoor het minder snel verslijt. Een slimme investering waarmee je bespaart op lange termijn!Groendak aanleggen mét succes

Een sedumdak installeren, vertrouw je best toe aan een expert. Green Plan to the rescue! Een plat dak of hellend dak? Een groendak van 30 of 300 m²? Wij zijn van alle daken thuis en zorgen voor een transparante offerte. Na de betaling van het voorschot prikken we een datum, komen we langs en installeren we je sedumdak proper en snel. 

Van het veld naar je dak: ontdek onze werkwijze!

1. Groeien in de beste omstandigheden

Een optimale voorbereiding is essentieel. Voor een duurzaam en vol resultaat, groeien de sedumplantjes eerst twee jaar op het veld. De beste basis voor een extensief groendak! 

100 % Belgisch | Green Plan hecht veel belang aan kwaliteitsvolle groendaken met een optimale groeigarantie. Daarvoor slaan we de handen in elkaar met gespecialiseerde partners uit de Kempen, die het sedum piekfijn verzorgen en voorbereiden. 

2. Oogsten én installeren in een minimale tijdspanne

De dag waarop we je groendak komen aanleggen, worden de sedumplanten om 5 uur ’s ochtends van het veld gehaald. Kwalitatief groen met een pijlsnelle plaatsing: daar gaan we voor! 

Subsidie sedumdak | Een groendak laten aanleggen met een voordelig prijskaartje? Sommige gemeentes voorzien een interessante subsidie. Raadpleeg de online premiezoeker en ontdek of je aanspraak maakt op een korting.  

3. Onderhouden met oog voor detail

Onkruid wieden, bemesten en bijzaaien indien nodig: Green Plan houdt de vinger aan de pols en verzorgt je groendak twee keer per jaar. Want een stipt onderhoud is de beste garantie op slagen! 

Sedumdak water geven | Uitdroging voorkomen? Een betrouwbaar bewateringssysteem houdt je groendak in topconditie. Wij geven je graag meer informatie!  

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x